Btw op een brandstofbon aftrekbaar?

0

Is de btw op een brandstofbon aftrekbaar? Indien u als ondernemer de btw van een brandstofbon wilt aftrekken, dient u te beschikken over een factuur die btw op een brandstofbon aftrekbaarvoldoet aan de factuureisen. Eén van die eisen is dat de NAW-gegevens van de afnemer op de factuur vermeld zijn. Bij een brandstofbon zal dit over het algemeen niet aanwezig zijn, en dus lijkt het er op dat de btw niet in aftrek kan worden gebracht. Gelukkig zijn er voor (brandstof)bonnetjes tot €100 mogelijkheden!

Brandstofbon tot € 100 aftrekbaar

Voor brandstofbonnen tot € 100 (inclusief btw) kunt u de btw in aftrek brengen, ook als uw NAW-gegevens niet op deze bon vermeld zijn. Op de bon moeten dan wel de volgende gegevens vermeld zijn:

  • Datum van de bon
  • NAW-gegevens van het tankstation
  • Wat geleverd is (brandstof)
  • Het btw-bedrag of gegevens aan de hand waarvan dit btw-bedrag kan worden berekend.

U moet wel aannemelijk maken dat u de afnemer bent. Dit kunt u het best doen door met een bankpas, of nog beter een brandstofpas te betalen.

Brandstofbon boven € 100
Ontbreken uw NAW-gegevens op een brandstofbon van € 100 of meer (inclusief btw)? Dan kunt u de btw toch aftrekken als door de wijze van betalen traceerbaar is dat u de afnemer van de brandstof bent. Betaal daarom met bankpas, creditcard of brandstofpas uw brandstof van € 100 of meer (inclusief btw).

Om discussies te voorkomen is het verstandig om een tankpas aan te vragen voor uw zakelijke auto. Er zijn diverse vergelijkingssites om dit te doen.

 

Share.

Leave A Reply