Renteaftrek bij woning in aanbouw

0

Wanneer u een woning laat bouwen waarin u wilt gaan woning (hoofdverblijf), dan hoeft u geen groene beleggingeneigenwoningforfait aan te geven in uw aangifte inkomstenbelasting. De rentekosten van deze woning in aanbouw zijn echter wel aftrekbaar! Zelf wanneer u ook al woont in een woning welke een hypotheek heeft, waarvan u de rente in aftrek brengt. Hierdoor krijgt u dus tweemaal renteaftrek in uw aangifte inkomstenbelasting.

Wanneer mag ik de rente van mijn woning in aanbouw als aftrekpost opnemen?

Allereerst is het belangrijk om te kijken wanneer een woning precies in aanbouw is. Dit is het geval wanneer er concrete stappen zijn gezet voor het in gang zetten van de bouwkundige werkzaamheden van de woning. Voor nieuwbouwwoningen geldt dit vanaf het moment dat de koop-/aanneemovereenkomst is gesloten. In andere situaties wordt gekozen voor het moment dat 6 maanden ligt voorafgaand aan de werkelijke bouw.

Een voorwaarde is wel dat de woning leegstaat en het huidige jaar of de daaropvolgende drie jaar als eigen woning zal wordt betrokken.

Wanneer een woning niet leegstaat is renteaftrek dus niet mogelijk! U kunt dus niet tijdens de aanbouw de woning gedeeltelijk verhuren.

 

Share.

Leave A Reply